top of page

Dudak Bakımı Sırları

Güncelleme tarihi: 11 Eyl

A’dan Z’ye sağlıklı, güçlü, mutlu dudakların sırrıDudaklarım neden çatlıyor? Dudaklarım çatladı ne yapmalıyım? Dudaklarım soğukta çatlar mı? Dudak bakımı nasıl olmalı? Çatlak dudaklara ne iyi gelir? En iyi dudak nemlendiricisi hangisi? Dudak balmı işe yarar mı? Dudak bakımı nasıl olmalı? Dudaklarıma ne iyi gelir? En iyi dudak bakım tüyoları? Dudak bakımı neler yapmalıyım? Dudak sağlığı nasıl korunur?Dudaklarımda ne iyi gelir? Bu sorulara hiç de yabancı değiliz.Bunlar ve çok daha fazlası dudak bakımına dair en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. 

DUDAKLAR DA YALAN SÖYLEMEZGözler yalan söylemese de dudaklar yalan söyleyebilir mi? Söz konusu cilt sağlığı ise dudaklar da yalan söylemez.Cilt bakımı, makyaj, güzellik derken aslında dudaklar bu konuda en öne çıkan bölgelerimizden. O halde, sağlıklı, göz alıcı ve dilediğimiz gibi dudaklara sahip olmak için bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşıyoruz:  


1- DUDAKLAR HASSASTIRDudaklarımızda, üzerinde nemi hapsetmelerini sağlayacak ince tüyler ya da ölü deri gibi koruyucu etmenleri yoktur. Bu yüzden daha sık kururlar. Elimizde ya da yüzümüzde işe yarayan içerikler dudaklarımızda işe yaramayabilir. Hatta, ters etkiye sebep olabilir.

2- NEMLENDİRİCİLERDE SEÇİCİ OLUN Özellikle çatlamış ya da soyulan dudaklarınız varsa, kullanacağınız dudak bakım kremlerinin içeriğinde bunların olması faydalı olabilir:

  • Seramidler

  • Vazelin

  • Kenevir tohumu, shea gibi yağlar

  • Güneş koruyucu bileşenler

3- DUDAK NEMLENDİRİCİLERDE BUNLARDAN UZAK DURUN


Genellikle, içeriğinde parfüm ve aroma bulunan dudak kremleri çatlak dudaklarda daha fazla tahrişe neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra kullandığınız dudak kremlerinde bunların olmamasına dikkat edin:


  • Parfüm

  • Mentol

  • Salisilik Asit

  • Okaliptus

  • Nane, çilek ,.. vb gibi tatlandırıcı/aromalar

  • Lanolin gibi içerikler fazladan tahriş ve kuruluğa neden olabilir. 

4- DUDAKLAR BU YÜZDEN ÇATLIYOR

  • Güneş, 

  • Sıcak Hava,

  • Soğuk Hava

  • Rüzgar

  • Kuru Hava… gibi bir çok dış etmen dudaklarımız üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bu yüzden, bu etmenlere karşı tedbirler almak iyi olabilir. 

5- GÜNEŞTEN KORUYUNEvet, doğru duyduğunuz güneşin zararlı ışınları da dudaklarımız üzerinde istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir.SPF değeri 30 veya daha yüksek olan dudak balmlarını tercih eebilirsiniz. 

6- BESLENME ve SU ÖNEMLİVücudumuzla ilgili her şeyde olduğu gibi dudaklarımızın sağlığı için de dengeli ve sağlıklı beslendiğimizden, gerekli vitamin ve mineralleri aldığımzıdan emin olmalı ve bolca su tüketmeliyiz. Yeterli su tüketimi kurumuş dudakların nemli kalmasını sağlayacaktır.

7- DUDAKLARINIZI ISIRMAYINDudakları ısırmak, çatlak derileri koparmak, sık sık yalamak gibi alışkanlıklar dudaklara önemli ölçüde zarar vermektedir. Bu alışkanlıklar dudakların sağlığını kötü etkilerken, iyileşme sürelerini de uzatır.Bunlara ek olarak, dudak dolgunlaştırma ve renklendirme gibi işlemler de arzuladığımız görünüme kavuşmamızı sağlayabilir. Bu konuda Aslı Zan Güzellik ve Estetik Merkezinde sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi almak ya da randevu oluşturmak için aşağıdaki numaradan bize ulaşabilir, instagram sayfamızı ya da web sitemizi ziyaret ederek de bize ulaşabilirsiniz:

https://www.aslizanestetik.com/contact-3  0 532 737 1237 & 0 532 459 1237

8- DUDAK PİGMENTASYON/RENKLENDİRMEDudak dolgusu yaptırmak istemeyeler için ideal bir uygulamadır. Dudak simetrisini düzeltir. Canlı bir görünüm sağlar. Dudaklar daha iri hatta sahip olur. Sigara veya güneşten oluşan lekeleri kapatır. 3 yıl kullanım süresi vardır. En doğal dudak rengi tercih edilmelidir. 2 saat sürer.

9- LONG-TIME LINER Long-Time-Liner Conture Make Up yöntemi tüm mikro pigmentasyon teknikleri arasında en gelişmiş kozmetik mikro pigmentasyon tekniğidir. Üstelik, rahat ve acısız bir uygulama sağlar.Long-Time-Liner Conture Make Up ile sizlere sağlıklı ve uzun süre kalıcı bir güzellik sağlar.

Neden? 

  • Öncelikle, Alman kalitesi taşıyan boya ve cihaz bize ihtiyaç duyduğumuz güveni veriyor. 

  • Cilt üzerinde milimetrik git gel hareketlerle cildi kesmiyor ve kanatmadan boya akışını sağlıyor.

  • Ciltte tahribat, kanama ve yaralar oluşmaz.


ÇATLAK DUDAK SIRLARI için:


 

CİLDİNİZE İYİ GELECEK DERMOKOZMETİK ÜRÜNLER için:https://azskinhealth.com/collections/tum-urunler

DİĞER BLOG YAZILARIMIZ için:https://azskinhealth.com/blogs/news

Bizi Instagram'dan takip edebilirsiniz:https://www.instagram.com/aslizan.estetik

 


1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page